Enerji Santralleri Kurulumu

Elektrik Santrali

ELEKTRİK SANTRALİ KURULUMU

Elektrik, hayatımızın en önemli ve vazgeçilmez bir noktasıdır. Günümüzde çoğu elektronik eşya, araç ve gereçler elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Elektrik enerjisi de kendi içinde dallara ayrılmaktadır. Bu enerji çeşidinin de birden fazla çeşidi elbette mevcuttur. Lakin bu konulara değinmeden önce hayatımıza giren elektriğin kuruluş aşamasında en etkili olan bir materyalin kurulumunu öğrenelim. Bu materyal elektrik santralidir. Elektrik santrali kurulumu konusuna değindikten sonra elektrik enerjisinin diğer dallarını incelemeye geçeriz. Elektrik santrali kurulumu aslında bir hayli zor ve maliyetli bir işlemdir. Bu işlemi genelde devlet ve büyük şehir belediyeleri, büyük sermayeli şirketler ya da elektrik kurumları yapmaktadırlar. Bu direklerin atası tabi ki de Tesla’dır. Elektrik enerjisinin aktarımını Tesla, yıllar evvel Elektrik santralleri ve direkleri vasıtası ile gerçekleştirmiştir. Bu santrallerin kurulumları hem maliyetli olmakla kalmayıp hem de bu konuda uzmanlaşmış insanların ilgi ve alakasını isterler. Böylece bir santrali gerekli sermaye ve ekiple kurmuş oluruz.
Enerji santrallerinin kurulumu, yenilenebilir enerji üretimi, projelendirilmesi, mühendislik hizmetleri, santrallerin işletilmesi gibi bir çok konuda hizmet vermekteyiz.

ELEKTRİK ENERJİSİ ÇEŞİTLERİ

Elektrik enerjisi adı altında 2 tipte enerji türümüz ve bu türlerin en temeli olan yenilenebilir ve yenilenemez enerji türleri mevcuttur. Bu türlerin de geniş bir yelpazesi vardır. Bunlara tek tek değinecek olursak, maddelere bölerek sıralamak en temel ayıklama çeşidimiz olur. Tabi bu türlerdeki her enerji çeşidinde elektrik santrali kurulumu dediğimiz işlemi tekrar yapmak gerekmeyebiliyor. Yenilemeyen enerjilerin bazılarına pil ve akü gibi materyaller yeri geldiğinde örnek olarak gösterilebiliyor. Yenilenemeyen ya da yeraltı enerji kaynakları olarak da adlandırılan fosil enerji kaynaklarını kömür, petrol, doğal gaz oluştururken, yenilenebilir enerji kaynaklarını ise güneş enerjisi, hidrolik enerji (su gücü), jeotermal enerji, rüzgar enerjisi, biokütle ve atık enerjisi oluşturmaktadır.

YENİLENEBİLİR ENERJİ NEDİR

Yenilenebilir enerji, güneş ışığı, rüzgar, yağmur, gelgitler, dalgalar ve jeotermal ısı gibi karbon nötr doğal kaynaklardan elde edilebilen insan doğasında bulundurulan ve kendince daimi olarak üretim içgüdüsünü yeniden oluşturan enerji türleridir. Bu tür enerji çeşitleri hayatta genelde karşımıza çıkmaktadır. Örneğin, güneş enerjisi sistemi veya termik santral sistemleri gibi yerlerde kullanırız. Bu enerji çeşitlerini yeryüzünde genelde doğadan almaktayız ve doğanın bize sunmuş olduğu bu nimeti hayatımızın vazgeçilmez her köşesinde kullanırız. Böylelikle yenilenebilir enerji çeşidi oluşturmuş oluruz. Yenilenebilir enerji nedir sorusuna verilebilecek en temel cevap budur. Yenilenebilir kaynağı olan bu enerji türünü genelde sanayi işletmelerinde veya yoğun kullanım gerektiren işlemlerde kullanmaktayız. Elektrik ödeme döngüsündeki ödeme yükünü düşürmemize olanak tanır.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇEŞİTLERİ

Çeşitlerine indiğimiz bu çeşit yelpazesinde rüzgar, yağmur, güneş ışığı gibi kapsamları kullanarak çeşitlendiririz. Bunlardan en sık rastladığımız işlemlerden biri olan rüzgar gülü dediğimiz rüzgar enerji santrali kurulumu dediğimiz işlemdir. Bir diğeri ise güneş enerji santrali kurulumu işlemi yani güneş enerjisi sistemi kurulumu. Bu işlemler ve araç gereçler hayatımızı iyi yönde kolaylaştıran ve her işimize yarayabilen yöntem ve araç gereçlerdir. Hayatımızda önemli rol oynamalarının yanı sıra doğal yollarla elde edilebilen türlerdir. Doğaya pek çok hayvana ve bitki örtüsündeki diğer canlılara zarar vermemek adına kullanılabilecek enerji çeşitleridir aslında. Yeşil enerji adı verdiğimiz bu türe girmektedirler. Bu enerjilerin nasıl elde edildiğini ya da doğada ne sayesinde elde edildiğini görelim. Madde şekilde sıralayalım.
• Rüzgar, genelde rüzgar enerji santrali dediğimiz sistemleri harekete geçirirler. Böylelikle rüzgar ile beraber dönen tribün motoru elektrik üretmeye başlar.
• Güneş, güneş enerji santrali dediğimiz sistemlerde sıkça kullanılır. Gündüz sularında güneşin sağladığı ışık ve UV ışınları ile beraber panellerinde biriktirdiği depolanabilir voltajlar ile kendi içerisindeki sistemde elektrik üretimi yaparlar. Bu ürettikleri elektrik enerjisini güçlü aküler ve güçlü elektrik depolama sistemlerinde tutarlar veya elektrik sistemine aktarırlar. Böylece, yenilenebilir ve doğal yolla üretilmiş bir enerji elde edilir.
• Yağmur suları ile elde edilen enerji genelde jeotermik santrallerde üretilen enerji çeşitleri çatısı altında toplanır. Doğaya zarar verip vermediği tartışma konusudur fakat yağmur suyundan elde edilen ve baraj sularından elde edilen suları tribünlerden geçirerek elektrik enerjisi elde edilir. Bu enerji çeşidi günümüzde evlerimize elektrik santralleri ile ulaşırlar. Böylece, prize taktığımızda evimize gelen enerjiyi bu şekilde kullanmış oluruz.
Günümüzde enerji ve elektrik kategorisinde halen daha yenilenebilir kaynak ve çevre dostu enerji çeşidi çatısı altında çalışmalar yapılmaktadır. Günümüz dünyasında çevre duyarlılığı ve çevre saygısı en önemli bir husustur. Zira, bizim bu dünyamızdan başka yaşayacak dünyamız ne yazık ki yok. Radyoaktif enerji üreten tesislerin genelde bu kategoride olduklarını göremeyiz. Bu kategoride olmamalarının tek sebebi enerji sistemleri yenilenebilir değildir. Ve bu enerji sistemleri genelde çevreye zarar vermeye meyilli olduğu için, insanlar ve çevre koruma toplumları tarafından pek önerilmez ve sürekli boykot edilirler.
Günümüzde elektrik santrali kurulumu konusunda yenilenebilir enerjinin payı artmaktadır. Firmamızla iletişime geçerek güneş enerji santrali kurulumu, rüzgar enerji santrali kurulu veya biyoenerji santrali kurulumu konularında sizlere profesyonel çözümler sunacağımızdan emin olabilirsiniz. Elektrik santrali kurulumu fikirlerinizi de projelendirerek sizlere yardımcı oluyoruz. Elektrik santrali kurulumu, danışmanlığı ve projelendirilmesi konusunda alanında uzman ekibimiz tarafından gerçekleştirilmektedir

DİĞER HİZMETLERİMİZ

  • Gaz Jeneratör Motoru Konteyneri Üretimi

    Gaz Jeneratör Motoru Konteyneri Genel Özellikler Konteyner Genel Yerleşim (Havalandırma Fan ve Kabin, Radyatör, Susturucu Baca Montaj) Genel Teknik Özellikler Konteyner Genel Ebadı 12 x 2.8 x 2.9 metre (Gaz

  • Gaz Temizleme (H2S) Uzaklaştırma

    Gaz Temizleme (H2S Uzaklaştırma) Gaz temizleme (H2S Uzaklaştırma), insan sağlığı ve çevreyi korumak adına geliştirilmiş bir sistemdir. Sistem doğru şekilde kurulduğu takdirde gaz temizleme (H2S Uzaklaştırma) sayesinde biyolojik bakteriler ile